onsdag 2. februar 2011

Lionel adres messi

(født 24. juni 1987 i Rosario i Argentina) er en argentinsk fotballspiller som spiller på FC Barcelona i Primera División.
Som femåring begynte han å spille fotball for Grandoli, som ble trent av faren hans. I 1995 skiftet han til Newell's Old Boys. Som elleveåring fikk han diagnosen veksthormonmangel, og foreldrene flyttet til Barcelona i Spania for at han skulle få best mulig behandling. Messi fant seg fort til rette og ble i ung alder en lovende rekrutt i Barcelonas store fotballag. Messi regnes av mange, som verdens beste fotballspiller.
I oktober 2004 debuterte Messi for førstelaget mot RCD Espanyol, og ble den tredje yngste spilleren som noensinne har spilt for FC Barcelona. Han scoret sitt første mål for klubben da han var 17 år og 10 måneder gammel, og ble dermed den yngste spilleren som har scoret mål for Barcelona (Bojan Krkić tok rekorden fra Messi i september 2007).[1]
Han ble tilbudt spill for Spanias landslag, men valgte å vente til han eventuelt fikk muligheten til å spille for sitt fødeland. I august 2005 debuterte han på Argentinas landslag, men ble utvist etter bare tre minutters spill. 2005/2006 sesongen vant Messi La Liga og Champions League sammen med Barcelona. Messi har også scoret et av de vakreste målene i historien, da han mot Getafe driblet fire spillere, før han til slutt også rundet keeperen og satte ballen i det åpne målet. Målet er en nesten tro kopi av Diego Armando Maradonas perle i VM'86 da han rundet flere engelske spillere. Han har også tatt hands mot RCDEspanyol etter et innlegg og scoret med hånden, slik Maradona gjorde mot England i VM i 1986.


                                              

1 kommentar:

  1. hei, eg liker å spille world of warcraft, vis nokon er intrisert i det spille. Eg liker lord of the rings og star wars. Eg liker godt musikk og å danse. Håper dere liker bloggen min:D.

    SvarSlett