onsdag 2. februar 2011

Erik Andre husklepp

(født 5. september 1984) er en norsk fotballspiller. Han spiller for AS Bari i Serie A i Italia.
Hans far Ingvald Huseklepp ble cupmester for Brann i 1976, mens søsteren Elise Huseklepp er eliteseriespiller i håndball for Tertnes.
Som 16-åring ble Huseklepp vraket fra juniorlaget til Fyllingen. Derfor gikk han til Vadmyra der han imponerte såpass mye at Fyllingen ønsket å hente ham tilbake foran 2004-sesongen. Etter returen markerte han seg såpass for 2. divisjonsklubben at han våren 2005 var ønsket av eliteserieklubbene Brann og Odd Grenland.
Han valgte Brann, og gjorde seg bemerket umiddelbart etter overgangen. I sin første seriekamp på Brann stadion scoret han med sitt første spark på ballen etter 19 sekunder mot Fredrikstad, det raskeste målet en Brann-spiller har scoret i noen seriekamp. Han fortsatte med å være førstevalg på høyrekanten resten av sesongen.
Etter en overbevisende start på Brannkarrieren klarte ikke Huseklepp å følge opp suksessen fra 2005-sesongen. Etter at Petter Vaagan Moen ble kjøpt fra Ham-Kam før sesongen 2006 slet Huseklepp med å få spilletid, og i ettertid har det vist seg at Huseklepp slet med formen den sesongen.
10. juli 2007 ble det kjent at Huseklepp kom fram til en muntlig avtale om en overgang fra Bergen til Nadderud og Stabæk.[1]. Dette forutsatte imidlertid at Stabæk kjøpte Huseklepp fri fra kontrakten med Brann før 1. september, noe de ikke gjorde. Huseklepp innledet derfor nye forhandlinger med Brann etter at sesongen 2007 var over[2] og 13. november skrev han under på en ny 3-årskontrakt for Brann[3].
Mot slutten av 2008-sesongen ble Huseklepp omskolert til spiss[4] og spilte i denne posisjonen hele høsten.


                    

1 kommentar: